DILA - NAJNOVIJE EPIZODE ONLINE

O SERIJI

SNAŽNA, NEZAMISLIVA PRIČA KOJA NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM!

Turska tv serija "Dila" utemeljena je na istoimenom filmu iz 1977. godine, priči o ljubavi koja ne poznaje granice! Dila i Ihsan su mladi par koji se upoznao na fakultetu, a Dila se u Ihsana zaljubila na prvi pogled. Nakon par godina veze, mladi par se venčao. U trenutku kad se činilo da njihovoj sreći nema kraja, Dila izgubi Ihsana… Polako, nakon toga, Dilino srce osvoji šarmantni Riza, a ono što Dila ne zna jeste da je upravo Riza krivac za smrt njenog muža!

O radnji:
Porodica Barazoglu je u Sarigolu skoro dve stotine godina, još od vremena kada su begovi otkupljivali imanja sa konjima. To je bilo vreme kad je data reč bila svetinja, a kad bi se preko nje prešlo, stvari su se rešavale oružjem. Sejit-beg je bio glava porodice, poznat u čitavom kraju i okolini po svojoj pravednosti, obzirnosti i velikodušnosti i tako je još za vreme svog života ušao u legendu. Uvek je bio pravedan i dobar prema svima: od onih koji su živeli na imanju, onih koje je izdržavao, pa sve do običnih seljaka. Koliko su ga seljaci cenili, dokazuje i to da kad bi se posvađali među sobom nikada ne bi išli pred sud, već pred gospodina Sejita. Sejit je ostao bez svoje supruge Sedžide pre mnogo godina i iz ljubavi i poštovanja prema njoj se nikada nije ponovo ženio. S pokojnom ženom ima dva sina: starijeg Ihsana i mlađeg Azera.

Ihsan je upisao studije prava u Istanbulu, dok Azer nikada nije imao nameru studirati. Ono što ga je zanimalo bila je prostrana zemlja koja pripada njegovoj porodici, bogatstvo koje je njome stečeno i način na koji se tim bogatstvom upravljalo. Azer nije bio zadovoljan načinom na koji njegov otac upravlja zemljom.

Dila je Ihsana upoznala na fakultetu. Dok je Dilin otac još uvek bio živ, a Dila je bila dete, živeli su u malenom radničkom smeštaju. Lepu Dilu do fakulteta nisu zanimali muškarci, i uprkos svojoj očaravajućoj lepoti ni na koga nije obraćala pažnju, dok nije srela Ihsana u koga se zaljubila na prvi pogled. Nakon godinu-dve od veridbe, uz odobrenje porodica, oni su se venčali. Mladoj Dili pre toga nije bilo lako doneti odluku i morala je birati između dobro plaćenog posla u Italiji i venčanja s Ihsanom. Dila je ipak odabrala Ihsana, ali niti jedno od njih nije znalo da će njihovoj sreći uskoro doći kraj...