DILA - NAJNOVIJE EPIZODE ONLINE

LIKOVI

O likovima:

RIZA-BEG je muškarac u četrdesetim godinama života. Glava je porodice Selamoglu i na sebe je preuzeo odgovornost za svoju porodicu. Zbog svog junaštva i poštenja je cenjen kao beg. Njegov otac, Arslan-beg, koji je preminuo pre tri godine, osim plodne zemlje Rizi je ostavio i dve majke.

DILA je mlada devojka u dvadesetim godinama. Njen otac je izgubio život u nesreći na poslu pa se njena majka brinula kako bi ona i Dila mogle preživeti. Budući da je imala težak život odrastajući bez oca, Dila se još u ranoj dobi naučila biti snalažljiva i odrasla je u zrelu i razumnu djevojku. Sve do fakulteta nije imala dečka jer, uprkos svojoj očaravajućoj ljepoti, ni na jednog nije obraćala pažnju. Za vreme studija je upoznala Ihsana u kojeg se zaljubila. Nakon venčanja sa njim preselila se u njihovu porodičnu kuću u Sarigolu.

SEJIT-BEG je glava porodice Barazoglu. U celom gradu Sarigolu i okolini poznat po svojoj pravednosti, obzirnosti i velikodušnosti. Sejit je beg koji je postao živa legenda. Uvek je bio pravedan i dobar prema svima: od onih koji su živeli na imanju, onih koje je izdržavao, pa sve do običnih seljaka. Koliko su ga seljaci cenili, dokazuje i to da kad bi se posvađali među sobom nikada ne bi išli pred sud, već pred gospodina Sejita. Sejit je ostao bez svoje supruge Sedžide pre mnogo godina i iz ljubavi i poštovanja prema njoj se nikada nije ponovo ženio. S pokojnom ženom ima dva sina: starijeg Ihsana i mlađeg Azera.

IHSAN je stariji sin gospodina Sejita. Ima 25 godina. Ihsan je pohađao pravni fakultet i za vreme studiranja u porodičnu kuču je dolazio samo za vreme letnjih meseci. Zemlja, imanje, novac i ostala dobra ga nisu preterano zanimali, a pogotovo nakon što se na posljednjoj godini studija zaljubio u Dilu, koju upoznaje na fakultetu.

AZER je mlađi sin gospodina Sejita. Za razliku od starijeg brata Ihsana, studiranje i obrazovanje ga nije uopšte privlačilo. Nema nikakve manire i nezreo je. Ono što ga zanima je prostrana zemlja koja pripada njegovoj porodice, bogatstvo koje je njome stečeno i način kojim se tim bogatstvom upravlja.

SULTAN je Azerova žena koja je s vremenom počela ličiti svome mužu. Nekada je Sultan bila obična devojka sa sela, ali kad je postala snaha Barazogluovih, zaboravila je svoju prošlost. Smatra da bi imanjem i porodice Barazoglu trebao upravljati Azer.

MELIKE je Rizina majka. Rizin otac, Arslan-beg, nakon svoje je smrti iza sebe ostavio dve žene, a Melike je Rizina majka.

FATMA je Rizina mlađa sestra. Ima osamnaest godina. Mezimica je mame Melike koja smatra da nitko nije dovoljno dobar za nju i koja je drži kao kap vode na dlanu. Jednom davno video ju je Azer iz obitelji Barazogluovih i ludo se zaljubio.